Skip to main content

Kabrio-Mosse uus elu.

M400-420A 1951 a.

1996. aasta detsembrikuus sattusin sirvima ajalehte “Kuldne Börs“. Minu silma jäi kuulutus müügil olevast vanast kabrio-Moskvitšist Kilingi-Nõmmel. Uurides asja lähemalt sain teada, et dokumendid on säilinud ning auto on taastamiskõlbulik. Müüja oli lahke mees ning oli nõus lahendama ka transpordiprobleemi ja tooma sõiduki otse mu õuele. Hind oli küllaltki muljetavaldav, kuid otsustasin selle ikkagi soetada, sest teadsin, et selliseid sõidukeid on alles ainult üksikuid. Möödus mõni päev ning Moskvitš saabuski mu õuele. Peatselt asusin ka autot lammutama. Tegelikult oli masin juba osaliselt lahti võetud, mootor ja käigukast maha võetud.

Ka aeg-ajalt mind külastav naabrimees, takseerides mu värsket ostu, teatas targalt “minu silmad selle taastamise lõppu ei näe, sest niisuguses olukorras sõidukit ei jõua keegi korda teha”

Võtsin kere täiesti toorikuks ning seejärel tuli vahele midagi tähtsamat ja projekt seiskus. Õnneks ei unustanud ma seda autot täielikult, sest aastate jooksul minu kätte sattunud selle mudeli varuosad tõstsin garaaži riiulile. Möödus peaaegu kakskümmend aastat ning kaevasin “tegelase”  uuesti garaažinurgast üles ja asusin entusiasmiga pooleliolevat projekti lõpetama. Ostuhetkest kuni lõpliku valmimiseni kulus “kõigest” 23 aastat.

%d bloggers like this: